13 Temmuz 2019 Cumartesi

S-400 F-35

Amerika adamını harcamaz! Daha doğrusu harcar da harcaması için gerekli şartlar henüz oluşmadı. Bağırıp çağıracaklar ama S-400 almamızın zararı pek fazla olmayacak ülkemize. Amerikanın tüm tehditleri bir balıkçı kavgası aslında. Sırf düşüşe önlem bulma amacını taşıyor.  Tıpkı karizmanın çizildiği zamanda Kudüs'e Büyükelçilik taşıma kararı verilmesi, tepki olarak İslam İşbirliği Teşkilatının toplantıya çağrılması için gerekçe üretilmesinde olduğu gibi. Ordusunu iğdiş eden, askeri okullarını, hastanelerini kapatan, ordusunu paralı askerliğe çeviren, katma değer üretebilen tüm fabrikalarını elden çıkaran, ülkenin haberleşme ağını yabancıya satan birine Amerika'nın karşı olabilmesi mümkün mü? Değil S-400 S-1400 alsalar dahi vır vır ederler etmesine de  asla ciddi bir ambargo uygulamazlar. Bence herkes John Le Carre'nin Köstebek'ini okumalı.
F-35 sorunu ne mi olacak?  Büyük olasılıkla bu uçakları alacağız, sanırım doğrudan üreticisi olan Lockheed Martin firmasından değil İsrail kökenli yeni bir firmadan alacağız.
S-400'leri de, Sinop Gerze'de kurulmasından vazgeçilen nükleer santral için kesilen ağaçların bıraktığı boşluğa kurarız artık. Tabii önce o alanı biraz düzlemek gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder