31 Ekim 2016 Pazartesi

PARANOYA 3

Yaklaşık 30 yıldan beri söylediklerime; burası İran değil, ordu var, AYM var, Danıştay var, Yargıtay var diyerek itiraz eden arkadaşlarımdan biri dün "galiba haklısın" dedi.
Onlara derdim ki: gelecekte İslami yaşama uygun giyinmediğimiz, davranmadığımız vb. gerekçelerle sokakta saldırıya uğrayacağız, gittiğimiz karakoldaki polis de, mahkeme hakimi de saldırganlarla aynı düşüncede olacaklarından bize değil saldırgana hak verecekler, hatta İslami yaşam biçimine uymadığımız için fırçalayacaklar.

Akp iktidar olalı beri yazdıklarımı okuyan bir kaç okuyucum bilir, şeriatın geldiğini, ama kimsenin haberi olmadığını yazar dururum.

Asıl iddiam Türk Kürt savaşı değil ama laik antilaik savaşı yaşayacağımız ve bu savaşı laiklerin kaybedeceğidir.

Bugün olur mu bilmem ama Cumhuriyet Gazetesi'ne el konulmaya çalışılması bu savaşın tetikleyicisi olabilir. Baskı muhalif gazetelere, muhalif olan her kuruma, hatta sosyal medyadaki muhaliflere bile yansıyacak.  Okullardaki gerici eğitim uygulamalarından sıtkı sıyrılan velilerin kalkışacakları protestolar da baskıdan paylarını alacak. Ve bir süre sonra muhaliflerin yapacakları protestolar muhtemelen provokatörlerce sabote edilmeye başlanacak. Yine başta "münferit" eylemlerdir denilecek, üstünkörü kınanacak ama kimse cezalandırılmayacak.

Bir süre sonra, devam edecek protestolara karşı çıkışlar şiddetlenecek. İş muhtemelen sopalı baskınlarla başlayacak, giderek bıçaklı, ateşli silahlı saldırılara dönecek. Laik kesim, yok demokrasiydi, yok laiklikti, yok insan haklarıydı, cumhuriyetti falan diyerek karşısındakini fikirlerle ikna etmeye çalışırken ya küfür yiyecek, ya kafasına sopa inecek ya da bıçaklanacak veya kurşunlanacaktır. Laik kesim çatışmaya kaybetmek zorundadır ve kaybedecektir! Çünkü çoğunda insan sevgisi vardır, "can" her şeyden önemlidir. Karşısındaki ise İslam adına cinayet işlediğinde cennete gideceğine inanmış insan kalabalığıdır ki acımasızlıkta sınır tanımazlar.

Yani kısaca savaşların en acımasızı olan din kökenli iç savaşa doğru dolu dizgin gidiyoruz. Dilerim Cumhurbaşkanı ve Hükümet   IŞİD'den ders almışlardır ve bu gidişe engel olmaya çalışacaklardır.