22 Aralık 2016 Perşembe

PARANOYA 4

Ne menem zihniyettir bu!

Kaçınılmaz çatışmanın geleceğine dair ayak sesleridir bunlar. Biri kalkar Halep'in hesabını soruyorum der  Rus Büyükelçisi'ni öldürür, biri tırla noel pazarına girer Berlin'de, biri İsviçre'de cami bombalar. Bir kez olsun bile düşünmezsin! Niye oluyor bunlar?
Düşünmezsin çünkü aldığın eğitim düşünme, sorgulama melekelerini köreltmiştir.
Düşünemezsin çünkü aldığın din ağırlıklı eğitim beynini iğdiş etmiş. Beynin iğdiş edilmemiş olsaydı
" bu suikast Türk Rus yakınlaşmasını bozmak amacıyladır" demezdin.  Türk Rus yakınlaşmasını, Halep, Rusya'nın istediği gibi Suriye Devleti kontrolüne girdiğinde yandaş medyana ağıt yaktırıp sabote edenin sen olduğunu anlayabilirdin. Az biraz sentez becerin olsaydı. "biz Suriye'ye Esed'i devirmek için girdik" demezdin. Rusya'nın Esad yanlısı olduğunu ve Rusya izniyle uçabildiğini düşünebilirdin.
Ne dedi Büyükelçi katili: Halep intikamını aldım. Ektiğin rüzgar fırtına oldu, farkında değilsin.
Rusya'nın acısını paylaşıyorum deyince herkesin inanacağını sanıyorsun ama kimse inanmıyor.
Yatsı geçeli çok oldu, sen hâlâ mumunun yandığını sanıyorsun.
Yaşamı din ile biçimlendirmeye kalkışıldığında çıkmaz yola girildiğini fark edemiyorsun. Hangi dinden olursa olsun fanatiklerin yapacaklarının öngörülemez olabileceğinin ayırtında değilsin. Laik düzenin egemen olması halinde her şeyin daha güzel olduğunu anlayamadın. Güzelim ülkenin içine sıçtın.
Büyükelçi'yi öldürenin  ".... Cumhuriyet Anadolu Lisesi" mezunu olduğunu öylesine vurguladın ki Cumhuriyet ve Anadolu düşmanlığını kustun adeta. Cumhuriyet'e ve Anadolu'ya olan düşmanlığının gözünü öylesine karartmış ki, ülkemizi getirdiğin bu güvensiz ortamın farkında bile değilsin.
Biliyorum, hissediyorum. Feto umurunda değil senin. Varsa yoksa 17/25. 17/25 unutulacaksa Türkiye'nin yok olmasını bile iplemezsin.  Tıpkı "ben sultan kalayım sevr'e razıyım" diyen Vahdettin gibi. Kendini öyle büyük görüyorsun ki hesap verecek olmayı kabul edemiyorsun. Oysa bir bakteri gibisin. Bakteri gibisin kardeşim,çok küçüksün ama örneğin havaya karışsan milyonlarca hatta milyarlarca insanın ölümüne sebep olabilirsin.
Ne kolay değil mi? Facebook'u, twitter'i engelle, yayın yasağı koy, kimse bilmesin, bilemeyince düşünemesin, senin söylediklerinle yetinsin. Her şeyin en doğrusunu sen bilirsin ya.... Tıpkı Mussolini. Hitler, Stalin vb. gibi.
Yandaşların ne yapacaklarını şaşırdılar. Dün "insanın bir Rus uçağı daha düşüreceği geliyor" diyen yandaşın, bugün Rusya Büyükelçisi'ne ağıt yakıyor.
Aklınca Fetocuları temizliyorsun ama gidenlerin yerine aldıkların yine badem bıyıklı, yine alnı secdeye varan, yine dinci. Tek amacın  yüksek maaşlı yerlere yandaşlarınızı getirmek, büyük ihaleleri yandaşlara vermek... Eğitime, birikime, liyakata yine önem vermiyorsun...
Sen gelmeden önce sadece Pkk vardı. Şimdi Fetö var, El Nusra var, Işid var, Tak var, Pyd var, var oğlu var! ve hatta DHKP-C bile hortladı.
Hani insanda biraz akıl izan olur diyeceğim ama olmayabiliyormuş.