15 Temmuz 2015 Çarşamba

SEÇİMLER ÖNCESİ HDP Mİ VATAN PARTİSİ Mİ ÜZERİNE BİR ARKADAŞIMA GÖNDERDİĞİM İLETİ.

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diyenlere Mustafa Kemal'in köpekleri diyene, ilkel, gerici,ırkçı Şeyh Said'in heykellerini  dikene, Efkan Ala için verilen gensoru oylamasında meclisi terk edene, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturma komisyonundan çekilene karşı  tavır koyuyorsam bu objektif olmak değilse nedir? Yaptıklarına değil de söylediklerine ve yazdıklarına mı bakmalıyım?
İhtilâller döneminde hapse girip işkence görmeyen mi var!  Birine Filistin Askısı, diğerine bok yedirmek sadece işkencecinin  ne tür işkenceden zevk aldığının göstergesidir kanımca. Hani solcu Kürt işkence gördü de ülkücü delikanlılar görmedi mi?
Hem!  biz Türk, onlar Kürt değildir. Günümüzde hepimiz Türk'üz, bundan önce Osmanlı'ydık, ondan önce Roma'lı, ondan önce Frig, ondan önce Hitit, ondan önce Hatti, ondan önce Hurri, ondan önce Luvi..... ondan öncesini bilmiyorum. Belki Neandertal olabiliriz. Türkiye'de ari ırktan söz etmek asla mümkün olabilemez ve sanırım bu söz Dünyada sadece Anadolu  için söylenebilir. Düşünsene adı bile müthiş. "Ana dolu"  yani sayılamayacak kadar ana var. Bu isim tesadüf olabilir ama  bu yarımadaya daha iyi bir isim bulunamazdı.
İyi  de, Nejla HDP'ye oy verse ne olacak!  Sonuçta bir oycuk. Hasan'ın derdi ne? diye sordum kendime. Cevabını E.A.POE'dan aldığım ve briç anayasasına ek başlığıyla yazdığım yazıda buldum.  Tanıdığım Nejla, bırak kadınları, ortak veya rakip oynadığım erkeklerin büyük çoğunluğundan iyi bir oyuncu. Sizin orda oynadığım oyunlarda rakibim olan erkekler tırnağın bile olamazlar. İşte böylesine işlek, analiz ve sentez yeteneği yüksek bir zekâ HDP konusunda akıl tutulması nasıl yaşayabiliyor?
Son: Vatan Partisine oy vereceğim çünkü oyu aslında Vatan Partisine değil TGB'ye  veriyorum. Yani Çağdaş Cengiz'e, İlker Yücel'e.  Perinçek'in de ne dediği değil son zamanlarda ne yaptığı umurumda. Eskiden öyleymiş böyleymiş bana ne!